BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Miss Nurul

Miss Nurul

Thursday, 21 February 2013

KEMBALI MELAUNGKAN SUARA MERDU DI DATARAN SMK KEMPAS

Assalamualaikum..

Hah!! hari ni ada story baru.. wiieeyyy!! wwiieeyyy!!! Alhamdulillah!! akhirnya ideaku membuahkan hasil..Aku mendapatkan ide selama 40hari 40malam.. hohoo..lama tak??
hahaha.. xde laa..dalam waktu semalaman aku mencuba mencari step-step formasi yang kreatif untuk pasukan kadet polis...I LOVE YOU ALL okay..Sebab tu laa aku datang membantu pasukan kita nih...

Walaupun ada budak baru yang lambat PICKUP,at least aku tak putus asa nak ajar diorg lagi..aku akan ajar diorg sampai diorang boleh.. Budak-budak lama jangan ckap laa.. jalan macam 150km/h.. Pernah sampai aku dah hampir lemas tak cukup nafas bagi arahan,,,hahaha! laju sangat..nak aja aku senyap,tapi takut diorg langgar kereta orang plak!! hahaaha~~

So aku cuma harap~~ Kadet Polis wanita boleh tingkatkan prestasi!!

Jangan risau,aku ada untuk korang!!
Jangan berpuak-puak~~ itulah nasihat yang selalu aku pesan..hooohooo

Sunday, 17 February 2013

Ceritaku di Tahun Baru Cina

Assalamualaikum
Alhamdulillah,bersyukur kepada Allah kerana memberi kita peluang untuk bernafas menghirup nikmat udara yang tidak terkira nilainya..



Pada perayaan tahun baru cina yang lalu,Alhamdulillah,Nurul berkersempatan juga untuk menjenguk nenek di kampung..Maklumlah,kesibukan ayah dan ibu menyebabkan kami jarang pulang ke kampung halaman..Terasa kerinduan itu menerpa di dalam hati tatkala melihat nenek duduk di kerusi dapur..Ku peluk,ku cium nenek dengan hati yang sangat sayu..Tiba-tiba menerpa di fikiran ku,adakah aku mampu menjaga ibuku di saat dia sudah tidak mampu lagi untuk berjalan??
Allahurabbi,mudah-mudahan aku menjadi anak yang solehah buat ayah dan ibuku..Semoga Allah memberiku jalan dan peluang untuk mencurahkan bakti untuk orang tuaku..

Selepas bersiap-siap ingin balik semula ke JOHOR BAHRU,Nurul meminta ayah untuk membawa Nurul ke tepi laut pada waktu malam..Nurul bukannya apa,cuma mahu ayah dan ibu merasakan nikmatnya ciptaan tuhan dengan melihat laut terbentang luas di hadapan mata pada waktu malam..Nurul tahu yang ayah dan ibu mmg tiada masa langsung untuk menikmati itu semua..Betapa damainya hatiku pabila angin laut menerpa lembut ke muka ku..Ya Allah,sesungguhnya Engkau maha berkuasa menciptakan laut seindah itu..


Semoga ayah dan ibuku bahagia sentiasa..termasuk juga abangku..


Tuesday, 5 February 2013

Ku Perkenalkan Sepupuku

Assalamualaikum...
   Isnor atau nama famous dalam family
we call her "FARAH"
Agak dah lama jugak Nurul tak post ..It's OK la.. Nurul pun sibuk jugak kebelakangan nih.. Kali ni Nurul cuma nak post tentang sepupu Nurul yang tak akan putus hubungannya hingga hari akhirat.. Nur Zulikha dan Isnor Farhana.. Merekalah sepupu Nurul yang paling "TIP TOP" .. Zzaaaaassss..!! Antara kamibertiga tak tahula siapa yang akan berkahwin dulu.. Maklumlah kami dri dulu asyik bertiga je..hikhikhik (^_^)"

Ni jela yang nak share..bye.. Assalamualaikum :)
Zulika atau nama famous dalam family
we call her "IKA"