BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Miss Nurul

Miss Nurul

Wednesday, 27 March 2013

Keputusan SPM dan ganjarannya...


With my family
Assalamualaikum...Alhamdulillah..
tarikh keramat pada 21 mac yang lalu telah pun menjelaskan kesemuanya tentang usaha ku selama ni...
Keputusan SPM diumumkan... berdebar-debar hati bagaikan ingin gugur ke tanah...
Aku berfikir kemungkinan aku akan gagal dalam bberapa subjek yang agak kritikal...
tapi ALHAMDULILLAH syukur padamu Ya Allah... Walaupun aku tak mampu beri straight A's tp itulah yang hanya aku mampu lakukan..
pelbagai kenangan yang xdapat aku lupakan semasa bergelar sebgai PELAJAR SPM 2012...

Selepas mendapat result,aku hanya ingin mendapat kucupan syukur dri ibu dan ayah.... 
esoknya kami sekeluarga terus bercuti ke Pulau Tioman.. Ibu dan ayah amat memahami aku yang sangt cintakan laut.. di sana aku merasakan ketenangan yang amat sangat..melihat khidupan laut yang indah..
semoga aku diberi pluang skali lagi untuk ke sana lagi...


Suasana di Kampung Paya,Pulau Tioman
Ikan oh ikan

Ferry Park di Kampung Tekek Pulau Tioman

Bersama cousin2 di Taman Laut

Get ready for Scuba

Indahnya laut Tioman...

Hasil pancing...ikan di tioman cantik2..

Di Pinggir pantai

Mandi bersama ikan-ikan di taman laut

Berjoging di pagi hari sambil menunggu matahari terbit

Thursday, 21 March 2013

WAHAI HATI,CUBALAH BERTENANG..

Wahai Hati.....
Usahlah kau takut sayang... Dirimu telah pun mencuba sehabis baik...
Jika dirimu gagal terimalah dengan hati yang REDHA...
Jika dirimu berjaya ,terimalah dengan lafaz Alhamdulillah...
Ingatlah,semua manusia sebenarnya PANDAI, cuma kepandaian seseorang itu tidak sama "level"nya..

Wahai hati...
Janganlah terlalu cuak akan urusan dunia sebegini...
Kita menuntut ilmu kerana Allah..
Jadi usahlah bimbang..
Mungkin kegagalan itu mengajar untuk lebih berusaha pada masa hadapan..
 Senyumlah wahai hati......

TAWAKAL lah pada Allah..
KUATKANLAH hatimu....
TEGUHKANLAH imanmu...



Saturday, 16 March 2013

MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG & PIBG SMK KEMPAS 2013

Alhamdulillah...
Majlis berjalan dengan lancar...
Bersama Puan Rogayah
uuhhuhuhu~~~~~~~~~~ SERONOK sangat dapat jumpa cikgu-cikgu semula...
terutamanya paling tersentuh dengan perlakuan Puan Rogayah..
Selepas aku turun je daripada stage,die terus hulur tangan bersalaman dengan aku then terus tarik tangan aku untuk keluar dewan semata-mata nak ambil gambar dengan aku..YA ALLAH..terharunya aku...
Tahniah kepada semua yang berjaya mendapat anugerah daripada pihak sekolah..
Dinesh mendapat anugerah sebagai Ketua Pengawas.

Adibah mendapat anugerah sebagai Ketua Pengawas Pusat Sumber.
Faimi mendapat anugerah Pelajar terbaik Kelab
Annuar mendapat anugerah Pelajar Terbaik Sukan.
Aku sendiri pula mendapat anugerah Pelajar Terbaik Unit Uniform..
(Tak sangka dapat trofi besar..!!!!) hahhaahahhaha

Dengan adik-adik dari Silat Seligi Tunggal,my best friend  and anak buah pasukan Kadet Polis




Bekas Penolong dan Bekas Ketua Pengawas 2012
bersama Puan Rogayah
.

My best friend with her mother

Qing Yi , Yaya , Puan Rogayah , Adibah , Aina


With pesilat (Rabiah) dan Komanden KPW (Afiqah)

Friday, 15 March 2013

IMPIAN KU . . . . . .

Banyak betul impian aku nak kejar......
Aku mengharapkan lepas aku ambil result SPM nih,aku layak ke Matrikulasi... nak ke asasi tu aku tak yakin,maklumlah standard kepandaian aku ni x lah se level pelajar cemerlang..!!! aku cuma sederhana je..jadi aku dh target nak blajar shbis baik msa di MATRIKULASI tu nnti,,,

Selepas tu aku mungkin nak kejar untuk ambil tempat dalam bidang perubatan..Aku nak jadi seorang doktor...Tapi bukanlah aku nak famous,aku tahu jadi doktor ni x lah mudah...tpi aku nak jadi doktor untuk aku beri pluang pada dri sndri untuk mnjlankan fardhu Kifayah di bumi Allah ni..aku teringin nak berkhidmat dengan masyarakat!! aku harap aku mampu menjadi doktor...
Teringin nak sambung belajar ke Mesir...tak kisahlah di Universiti apa pun..yang penting dalam bidang perubatan..tengok akak-akak yang smbung belajar kt sana smuanya happy,bersemangat,taat pada agama..Indahnya ISLAM klau dpraktikkan dalam kehidupan sebagai seorang penuntut... :)
nak pakai uniform putih tu..!!! 

Aku harap lepas aku kerja nanti,aku nak beli kreta honda..!! gambar bawah tu kreta favourite,,,hahaha... aku harap sngat bila aku dh kerja,aku dpat jaga parents aku...Selama ni smua orang anggap negatif pd diri aku,,aku rsa dgn mnuntut ilmu bersungguh-sungguh je yang dapat buka mata hati diorg yang aku ni xlah sperti ap yng diorg kata kan,,,huhuhuhuhu!! (sangat bersemngat ye ayat aku nih) 
dan yang lagi penting,dapat bakal suami yang taat pada agama..kalau boleh nak  extra package.. nak yang tggi .bdan sasa macam imran ajmain..!!! yyyeeeehhhaaaa,,,dia lah lelaki idaman aku...tp x laa menghaarapkan imran tu jadi future husband bcause aku ni kuat cmburu..kalau dh jadi husband tp dia bnyak ambil gmbar dengan pminat2 terutamanya wanita,balik siaplah dia makan sidekick aku ni hah!!! hikhihkik..sedikit perkongsian..

DAPAT PANGGILAN . . . .

Assalamualaikum ...
 hohohhohoo~~~ Nak tahu tak?? pagi tadi yaya dapat panggilan daripada pihak sekolah....

"Assalamualaikum,boleh saya bercakap dengan Nurul Hidayah?"
   "Waalaikumsalam..ye saya sendiri.."
"Tahniah Hidayah,awak dijemput untuk ke majlis Anugerah Cemerlang Sabtu ni 16/3/2013"
   " errr ???"
"Awak mendapat anugerah Pelajar Terbaik Kokurikulum"
   "In shaa allah saya datang ye.."
"terima kasih ye...bye"
    "Bye"

Tiba2 hati ni nak melompat tinggi-tinggi!!!! ALHAMDULILLAH Ya Allah,kau kurniakan aku kejayaan...!!
Akhirnya selama 5 tahun aku bergiat aktif dalam pelbagai aktiviti sekolah,akhirnya aku di iktiraf juga... Tak sia-sia aku berhempas pulas mengejar nama dalam bidang kokurikulum dan mengejar kejayaan dalam kurikulum pada waktu yang sama...yahoo~~ Happy sangat2.. Ni yang buat aku semngat nak sambung belajar lepas nih..
Aku ingat kata-kata Cikgu Salam "Yaya kena selalu kuat ..Tak kisahlah orang nak cakap apa pasal diri kita,yang penting kita dah usaha dan kerja keras kita guna tenaga sendiri..Jadi,jangan pikir cakap orang... sentiasa SEMANGAT..!!"

Yes..!! Yes..!! and Yes..!


Jazakallahukhairankatsiran kepada ssiapa yang banyak tolong yaya.. kepada ssiapa yang nak jtuhkan yaya dulu tu pun yaya nak ucap trima kasih sebab orang macam anda lah buat saya semakin KUAT..!!

Sabtu ni kawan baik kita pun dapat anugerah jugak.. ANUGERAH KHIDMAT BAKTI SEBAGAI PENGERUSI PUSAT SUMBER.. tengok je dia kecik tapi pengerusi tau..!!

Thursday, 14 March 2013

DEBARAN SEMAKIN TERASA

Assalamualaikum...
huh!! lagi 6 hari saja lagi SPM nak diumumkan???!!!
BERDEBAR ?? TAKUT ?? CUAK ?? semua ada.....
semoga dapat straight A's ye kawan2..!! tawakal..!!!

tunggu  dan tungguu.......

Wednesday, 6 March 2013

Ayah Imran Ajmain Meninggal Dunia

IMRAN AJMAIN

Assalamualaikum semua...

Innalillahi wainnailaihi raji'un....
Salam Takziah buat abang Imran yang merupakan penyanyi yang berasal dari negara Singapura.. Beliau yang terkenal dengan lagu "Dikalung Kasihan" telah kehilangan ayahanda tersayang Allahyarham Ahmad Husaini Ajmain  yang telah pulang ke Rahmatullah pada 5 Mac 2012..



Melalui fan page facebook beliau (Imran Ajmain) ,Admin telah menyampaikan berita sedih ini....
**[ Imran's Online Manager: Mohon sedekahkan Al-Fatihah untuk ayah Imran Ajmain, Allahyarham Ahmad Husaini Ajmain yang telah pulang kerahmatullah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah.]

**[Imran's Online Manager: Jenazah arwah bapa @ImranAjmain akan dibawa ke Masjid En-Naeem pada jam 10pagi. Yg ingin menziarah bolehlah ke rumahnya atau di masjid.]

Kami peminat2 setia dan juga dari "imtiaz" mengucapkan Takziah di atas pemergian arwah.....