BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Miss Nurul

Miss Nurul

Thursday, 19 June 2014

LAST MATCH

Bila rasa diri sibuk, aku rasa BEBAS dari masalah yang dihadapi.. Makin lama aku dapat rasa orang di sekeliling ku semakin happy.. Alhamdulillah lah macam tu... 




Kak Aen ngan Abang Ali pun hubungan makin pulih.. Aku tumpang bahagia lah.. syukur sangat2 bila kak ain bahagia.. Abang pula dapat naik pangkat hari tu.. Fauzan pun dah honeymoon dengan istri.. Jualan mama makin memberangsangkan.. Aku bahgia dengan rezeki yang Allah anugerahkan pada insan yang dekat dengan aku.. ALHAMDULILLAH.. rezeki dan nikmat kebahagiaan yang tidak terkira  nilainya.. 


Aku pun dah malas nak fikir tentang silam.. Aku belum lagi nyatakan pada mama,tak apalah,biarlah diam ditelan waktu..Aku malas nak menjawab soalan mama nanti..pastinya aku diserang soalan bertubi-tubi dan mengusutkan aku.. Yang penting sekarang aku dah memang langsung tak ambil tahu tentang dia.. Hati aku dah TAWAR dengan mana-mana lelaki.. Tak tahulah sakit di hati tak hilang lagi.. Kalau mengikuti aktiviti dia,aku lah yang bodoh.. budak dah taknak kat kita,ada aku kisah??? baru-baru memang lah ada tapi lama-kelamaan jadi "lantak dia lah".. dia tak fikir aku,aku nak fikir dia buat apa..Seksa peraasaan sendiri je.. kalau ada makwe baru pun,lagi bagus.. (ayat nak sedapkan hati) bhahaha

Petang ni perlawanan terakhir.. ouh i see.. baru lah aku perasan,family aku x pernah datang tengok aku lawan sejak aku sekolah rendah.. Kadang-kadang teringin juga nak tengok diorang datang.. Macam family member aku buat.. datang dengan bagi sokongan walaupun anak dia hanya duduk di bangku simpanan... Alahai nak buat cm mana.. tak do jodoh katanya.. tak apo lah.. yang ponting semangat diorang ado dalam diri den ni hah..



Somalam pun den dah selosai poie kursus perkahwinan ni hah.. bukan den gatal sangat nok monikah,sajo jo kutip ilmu di dada .. tak fikir lagi nak cintan cintun ni..takut den dikecewakan lagi.. risau.. tapi padahnya den asyik terkono jah dongan ponceramah tu hah.. maklumlah, peserta laie datang dongan bakal bini,bakal lagi,den sorang jo dtang sorang diri.. haha.. tak polah pokcik.. den torimo jo lah!! 

Lepas ni bulan puasa pulak.. yang pastinya dah 3thun arwah pergi kali ni.. maklumlah,meninggal di malam pertama ramadhan buat kan hati aku ni terkesan sangat2.. alhamdulillah,aku ad je masa untuk jumpa mak dia.. senyum je wajah sang ibu walaupun aku tahu hatinya perit sangat memikirkan kehilangan anaknya.. tak pelah makcik.. sabar.. kita ada Allah.. Putra selalu datang teman makcik kalau di rumah katanya.. begitu juga aku.. aku merasakan dia selalu hadir memerhatikan aku .. hemmmm..

hohoho... okay2 .. semangat!!!!!!!!!! semangat... beg hoki tu pun dh ready untuk diangkut.. engine kereta pun dah panas.. nak chou cin cau dlu.. lepas ni ntah sempat agi ke tdak sentuh blog ni.. haha.. lantak la.. aku bukan slalu online pn... layan pn whatsapp je.. itu pun sbb hal kerje..haiyaaa... takpe2.. yang penting biasiswa setiap bulan msuk RM4k dalam bank.. hahaa..simpan buat kahwin... nak gi umrah.. macam2 la.. yang penting kucing aku slalu jugak makan sedap.. hahahaha!! alahai "KECIK" kau tu pengubat rindu tahu tak??!! 


Friday, 13 June 2014

AKU TERIMA NIKAHNYA ...

Majlis akan nikah yang sangat mengharukan ..
Tepat pada malam nisfu syaaban..

Dengan keadaannya yang agak gementar.. Dtang lewat ke rumah pengantin perempuan.. Buat aku bimbang.. aku datang dah setengah jam lebih awal..Muka dia macam hilang darah terlalu banyak.. PUCAT habis.. keluar dari kereta dengan samping terabur.. *Aku tepuk Dahi*

Aku betulkan samping dia semula.. waktu tu ,air mata aku menitis.. tanpa dia sedar..aku sendiri tak sedar.. sebak.. Sebab orang yang rapat dengan aku bagaikan abang nak menikah sekejap je lagi.. Aku teringat Am.. Aku teringat Putra.. Tak tahulah kenapa fikiran bercelaru..


Dah siap semua, dia kesat air mata aku,dia ckap "Jangan sedih.. semua berjalan lancar..in shaa allah"
Aku pun terus mengambil dulang hantaran dalam kereta aku dengan saudara maranya.. Aku melangkah masuk.. Suasana meriah.. Kecoh pula di bahagian perempuan untuk memanggil si pengantin keluar dari bilik.. aku mnyusun barang hantaran,aku duduk di sebelah ibu fauzan..

Di saat bapa pengantin menghulurkan tangan untuk sesi ijab kabul, aku terbayang Putra di situ.. Dia tersenyum melihat muka fauzan.. Adakah aku bermimpi? tapi tak.. memang betul dia dduk di situ.. Aku tersenyum..Putra hadir juga di saat sahabtnya menikah "AKU TERIMA NIKAHNYA NUR SURAYA ALIYA BT AHMAD JALIL DENGAN MASKAHWINNYA RM22.50 TUNAI"




Aku tersenyum , zaujahnya tersenyum , ibu bapa kdua2 belah pihak tersenyum , kembar fauzan tersenyum,Putra memandang aku dengan tersenyum juga.. Saat pembacaan doa, aku keluar.. Aku tak tahu kenapa SEBAK teramat sangat.. KENAPA? Sebab aku terlihat Putra? atau sebab aku teringat janji Am, ataupun aku sebak kerana Fauzan dah menikah.. aku bercelaru..

Aku termenung,memang takdir ke aku selalu gagal dalam perhubungan? dan perhubungan itu putus bukan kerana aku! arwah pergi, itu dah takdir.. aku redha terima..

Faizie dtg dekat dengan aku.. Dia tanya kenapa aku sedih.. dia salah anggap..dia ingt aku suka kan Fauzan.. Allahurabbi.. tak pernah sekali terdetik di hati aku menyukai dia.. Lalu Faizie suruh aku untuk masuk kedalam tpi aku minta diri untuk balik dengan segera.. aku hanya mendapat gmbar whatsapp dari faizie...

Faizie meminta aku untuk perform dgn biolaku malam ni.. BIOLA? aku tak mampu.. bnyak kenangan tentang biola tu.. tapi faizie suruh aku perform demi abangnya.. MALAM INI?? lagu apa yang ingin aku mainkan?? Putra.. Tolong saya.. saya tak mampu.. saya dah lama tak main sejak awak pergi..

Friday, 6 June 2014

RESULT TUBIK DOH..

Result dah kluar... Jeng jeng jeng . . . 
Mula-mula nak kuatkan hati tak nak check tapi fikir-fikir balik, kalau nak tunggu surat dari abang POSTO bila nak dapatnya.... So I made a decision to check my result and finally. . ..  
Tadaaaaaaaaaaaaa...
All subjects I got A but Biology I got B+
ottoke?? 

Memang biology ni susah sangat nak dapat A...tak apelah.. takdo rozoki.. nak buek camno . .

(loghat nogori kombali nampaknyo)

Whatever it is,Allah had paid off everything.. Alhamdulillah ya Allah.. Syukran Ya Allah...
Kak Azizah pun nice jugak PNGK nye and we have the same PNGS.. hahaha.. adik ngan akak mmg kena sama agaknya.. alahai.. comey...

So now,  just waiting for degree intake... UPU i tak kan adjust apa2.. I will stick with my first plan..
Sport management.. yeehhaaaa~~!!! hopefully dapat lah ..

But for the other side, I want to ask Am about his result.. but . . . I thought he will never reply my message anymore.. so I just left him laa.. Apa khabar dia agaknya... hemmm.. kenapa dia boleh pudar.. yang aku ni makin lama makin sayang.. SYOK sendiri eh?? apa2 jela.. lama-lama okay la...
Nak enjoy2 dulu.. taknak dah fikir benda ni lagi.. kesian kat hati.. asyik sedih je..

Apa-apa pun tunggu panggilan .. yeay!! now I training dansa.. aku menari?? Hello.. I can do it okay even nampak macam keras.. hahaha.... yang penting saya berpuas hati dengan result mtrikulasi.. berhempas pulas 10 bulan dan itulah hasilnya.. Dean list even tak dapat 4.0 flat...

Wednesday, 4 June 2014

BERAKHIR SUDAH

I don't know how to start it? But  . . . . . . . Hemmmm

First thing I want to share about my achievement..
Alhamdulillah.. Saya dapat anugerah pemain terbaik hoki masa lawan U21 kelmarin..
Mungkin memang saya berminat sangat dengan hoki,sebab tu main sungguh2.. Tak target utk anugerah khas tu tapi tu lah .. rezeki kan?
However, smuanya adalah pemain terbaik..kalau tak ,tak kanlah kita boleh menang kan?
Alhamdulillah.. bersyukur sangat2..

Then ,when I'm going back, I told my Mum first about that and 2nd person who are meant to me.. But he didn't pick up my call even I called him many times.. Then my mood became worse..
I don't know what he did.. He always busy .. I also busy but I tried spent a few time for him.. but ... Ok.. malas nak cerita..
Next, masa mjlis appreciation di kompleks belia sukan, Yang lain smua datang dengan family.. hahaha.. Saya datang sorang-sorang je :) tak apa lah.. dah biasa macam ni..Majlis anugerah sekolah pun , setiap tahun dapat tapi setiap tahun tu jugaklah attend sorang-sorang..
When the teachers asked me "  Where are your parents ,Hidayah?" I just said "They are on duty teacher.. they didn't come"  ..

Then yesterday punye cerita, He was told me the truth..
rupanya betul perasaan makin PUDAR.. what I want gonna say " Habis Madu Sepah Dibuang "
Memang camni lah khidupan kan.. bila kita appreciate seseorang seadanya, tapi kita akan dapat negative feedback.. Tak semua kena macam ni,mungkin Allah nak menguji..
Dulu kawan baik sendiri buat mcm ni,tikam belakang.. then tukar best friend baru, pun kena benda yang sama di matrik.. Terpaksa jauhkan diri untuk dia hilangkan rasa cemburu di hati.. Sememangnya apa yang saya buat itulah diri saya..Kenapa awak sebagai kawan baik saya sejak di menengah atas tak pernah faham?? Awak lebih kenal saya tapi awak sendiri cemburu dengan apa yang saya ada.. Apa benda ni? Maaflah,saya terpaksa putuskan silaturahim.. Taknak lah awak rasa benci lagi dengn saya.. 

Lepas tu mengenai khabar angin..Apabila sesuatu berita ada kemusykilan,awak semua ada nombor telefon saya..awak boleh hubungi saya,tnya hal yang sebenar tapi ini tidak..buat hakim sendiri dengan kata saya itu dan ini.. Saya tak pernah ada rakan-rakan yang macam tu dan akhirnya maaflah,lebih baik kita lost contact.. Biar awak semua tak tahu apa yang saya buat dan saya tak kan ambil tahu apa yang awak semua buat..Senang buat hal masing-masing kan? 

Lepas tu dengan orang yang saya sayang pula buat hal.. Alhamdulillah.. hati masih kuat.. walaupun rasa kecewa dengan kenyataan yang diberi,tapi Allah tempat saya mengadu.. Kalau tu pilihan awak,teruskanlah.. saya pun sedar, saya tak ada kelebihan apa-apa pun..Saya serba kekurangan.. dan hakikatnya memang saya tak mampu jadi yang terbaik untuk orang lain walaupun saya cuba sedaya upaya.. Memang saya ni akan dicari waktu senang,tapi bila dah tak diperlukan,senang-senang nak tinggalkan macam tu je.. saya di sini penuh pengharapan.. Kehidupan banyak mengajar saya erti ketabahan.. Bertahun-tahun saya sabar dengan masalah keluarga,masalah di sekolah.. Bertahun-tahun saya mencari kekuatan untuk hadapi tekanan perasaan sendiri.. dengan sifat guru-guru yang mengabaikan saya..Akhirnya saya mampu bangkit dengan kaki sendiri capai apa yang saya inginkan.. saya inginkan ke matrikulasi,alhamdulillah Allah beri jalan..Sekarang saya ingin ke universiti pilihan,alhamdulillah.. in shaa allah,Dia pasti beri saya jalan sekali lagi.. Dengan semangat sendiri dari sekolah menengah dengan sikap orang sekeliling yang tak pernah menghargai kehadiran saya, buatkan saya tak terkejut lagi dengan masalah yang saya hadapi sekarang dan sepanjang di matrik yang lepas..

Now, saya pastikan saya memiliki semangat baru.. Sibukkan diri.. Nasib baik tindakan saya itu benar untuk lebih awal menarik diri dalam senarai fasilitator.. Kalau tak macam mana nak berhadapan dengan dia.. kebetulan pula ad perlawanan pada minggu orientasi tu,dengan interviewnyer..
Memang tak salah tindakan tu.. semua ada hikmah..

Semoga Dia dapat kebahgiaan dia sendiri.. harap2 janganlah benda yang dia buat pada saya terkena balik pada diri dia.. PUDAR . . . sebab jauh... hemm..tak mampu pertahankan tapi dia sendiri yang pesan jangan berubah hati? tak pelah.. dia tewas dengan perasaan sendiri..Mungkin juga dia fikir panjang.. dia nak jadi engineer..Yang saya pilih bidang sukan..Apalah sangat gaji seorang yang berkecimpung dalam bidang sukan ni.. Kalau nasib baik jadi pegawai sukan tu,besarlah gaji nye.. kalau jadi cikgu,biasa-biasa je...mungkin dia fikir jauh.. Lgipun lelaki nak kan perempuan yang lembut,duduk rumah je,x suka yang agak KASAR.. dan hakikatnya semua tu tak ada dalam diri aku.. mungkin bagus juga lah untuk diri dia menglak dari aku awal-awal..Lagipun aku sedar aku bukannye anak orang  kaya yang boleh beli everything use  money..

Apa-apa pun... HOCKEY IS MY LIFE.. kesihatan dan fitness perlu dijaga...
target utk dapat dean list dalam setiap smester.. tiada apa yang saya inginkan melainkan satu.. AKU INGIN MELIHAT AYAH MENITIS AIR MATA KERANA KEJAYAAN AKU.. brulah saya memikirkan hal slanjutnya..

Terima kasih beri pluang aku merasa nikmat hubungan istimewa..

Salam Cinta,
NURUL