BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Miss Nurul

Miss Nurul

Thursday, 23 May 2013

Menghitung Hari . . . . .

Lambang KMNS
Ouhhh...!! 27 - 23 = 4

It means only 4 days to go... Aaarrgghhh... dh nak daftar ke KMNS ke??
Aloooo~~~ Rasa nnti rindu ummi laaa... huhuuhuh...
Umi, abah, thanks a lot for buying me everything that I need before I'm heading to Kuala Pilah. . . 
Terasa macam, OH BANYAKNYA pengorbanan parents I sggup buat itu dan ini bertungkus lumus agar aku mendapat kelengkapan yang secukupnya...

Dan lagi satu, aaku rasa aku dah persiapkan mental dan fiizikal aku untuk menjadi seorang PELAJAR semula. . . . Nak kata masuk matrik ni adalah budak-budak pandai.. Aku tak la PANDAI ,actually . . .
Serious tau, SPM last year, I didn't got the straight A's... How can I do?? itu saja yang aku mampu beri... Mungkin aku terlampau busy sangat sehingga tak kisahkan pelajaran kot...huhhu MENYESAL sikit laa. . . .

apa-apa pun, now i'm busy for making a preparation.. packing baju2, pilih baju kurung apa nak pakai,borang2 yang perlu diisi,dicop,di tandatangani... HUH -.-" sangat2 banyak ye..
hahhaa...

Gambaran awal keadaan hostel di KMNS
Salah satu semangat untuk aku ke matrikulasi ialah kerana ada program KAKOM!!
yeeeaahh!! that's it!! KAKOM..!! what the KAKOM?? binatang apa tu???
itu adalah singkatan bagi "Karnival Kokurikulum Matrikulasi" .. is't right?? oh maybe... lbih kurg laa...
Aku dah rancang awal2 nak amik bhgian dalam netball... yeah!! 

Aku harap jugak kawan2 baru kat sana berikan kerjasama yang baik laa...kita semua ahli baru dan perlu lah saling bantu membantu kan?????? kan???? kenal hati budi masing2. . . . yeeezzzzaaahhhh!!!

Apa-apa pun, harap2 dapat menyesuaikan diri kat sana secepat mungkin..tak nak lah amik tempoh yang terlalu lama... Aku harap dengan kebisingan aku,aku mampu cari kawan secepat mungkin..bukan BECOK la,, I mean ramah dengan semua orang..hahahaha (^_^)"

KMNS wait for me yaaa~~!!!


Peta ke kawasan KMNS

Tuesday, 14 May 2013

Aku EGO . . .

Kelemahan aku,aku pantang DICABAR...
Aku masih lagi tak mampu untuk menjaga hati orang yang aku sayang...
Aku masih lagi tak mampu memahami orang yang aku sayang...
Aku masih lagi tak mampu memberikan sinar kebahagiaan untuk orang yang aku sayang..

Dia taknak lagi berkawan dengan aku,,,
Aku tidak tahu sama ada itu hanya gurauan ataupun betul-betul niat dari dalam hatinya..
Tapi aku terus memutuskan hubungan silaturrahim ini...
Allahu Ya Allah,
ampunkan hambaMu ini Ya Allah.....
Aku tidak tahu sama ada aku menyesal atau tidak dengan perbuatan ku...
Tapi kenapa aku bergurau sedikit sahaja dia perlu marah-marah??
Sampai bila aku ini perlu dimarah??
Kenapa aku yang selalu dimarah??

Aku ini siapa sebenarnya buat mereka??
Adakah aku setakat sahabat di saat mereka bahagia??
Adakah aku ini musuh di saat aku tak mampu menaiki tangga kejayaan??

SIAPA AKU DI HATI KAMU SEMUA??!!!!!!!!!!!!!!
SIAPA!!!!!!!!!

Sunday, 12 May 2013

SIMPATI ????

Tak pernah sedikit pun rasa hati berniat untuk orang mengasihani aku..
Aku bukannya lemah!!!
Aku bukannya tak kuat!!!

Aku mampu berdiri, aku mampu cekalkan hati...
Tak perlu mengharapkan kasihan dari orang lain...

nak sayang kerana kasihan??
AKU RASA MACAM DIRI AKU MENUMPANG KASIH ORANG!!!


lupakan Dia HIDAYAH.. please.......
Hati masih luka.......................
mungkin kebahagiaan untuk aku tiada,,,
tapi yang pasti aku ingin orang di sekeliling ku bahagia..

Saturday, 11 May 2013

REDHA...

Hari ini sangat gelap buatku...
Adakah ini satu ujian yang perlu aku hadapi?? Hatiku tak sekuat ini Ya Allah..Betapa aku menghargai orang yang hadir di sekelilingku..Dengan harapan aku mampu membuat mereka mengukir senyuman setiap hari...
Tapi hari ini aku kecundang lagi...

Pertama sekali.. aku sedih bila orang salah anggap padaku..
Mungkin juga salahku yang bersifat mesra dengan tunang orang,malah dia juga bekas bakal tunangku juga.. Tak mungkinlah untuk aku bermusuhan dengannya.. Cara lain untuk aku memohon maaf kerana menolak pinangannya,aku gunakan ilmu yang aku ada untuk ku berikan pada adiknya yang menduduki PMR tak lama lagi..
Aku ikhlas membantu,tidak kira lah aku penat dan letih selepas pulang dari kerja,tapi aku tetap ke rumahnya... mengajar dan mengajar sehingga dia faham.. Itu sahaja yang aku mampu balas...sebagai TANDA MAAF...
Tapi tunang abangnya pula cemburu membabi buta.. Allahuakbar,sesungguhnya Engkau mengetahui sejauh mana hubungan ku dan Aizan..SUMPAH aku tak berniat merampas dia dari kau kak.. Aku tahu,aku hanya seorang manusia yang selalu menumpang kasih orang... aku minta maaf jika kau terluka hati.. Tragedi paling tak kuduga,saat aku pulang dari surau selepas solat ZOHOR,aku disimbah dengan air panas..Ya Allah,pedih rasanya kulit ku ini..syukur aku memakai inner dan jubah yang agak tebal.. kurang sikit kesakitan yang ku rasa...Selepas tragedi itu,aku bertekad untuk tidak berhubung dengan mereka lagi.. Aku tetap dengan keputusanku...

Yang kedua pula,insan yang ntah dari mana datangnya,yang telah mencuit hati kecilku..Allah berikan aku rasa CINTA untuknya..Sungguh aku benar2 sayangkan dia sama seperti aku sayangkan arwah PUTRA dhulu.. Tapi . . . hari ini juga hari pengakhir antara kami.. walaupun usianya lebih muda dari aku,tapi aku kagum dengan kelebihannya dalam olahraga.. seorang pelajar tahfiz..Dia juga menuntut ilmu di kelas INTISOR di SMIH... Aku merasakan senang bila berhubung dengan dia,..Tapi kali ini silap aku lagi.. Aku tak pernah sedar yang dia rapat dengan seorang banat bernama Auni.. Subhanallah,cntik wajah gadis tu,,tak layak untuk dibandingkan dengan aku yang serba kekurangan..
Aku baru sedar,selama ni aku melukakan perasaan Auni.. jadi aku undur diri demi kebhagiaan Auni.. Antara aku dan Auni, Hakim lebih mengenali Auni..aku rasa tak mampu untuk membuat hati seorang gadis sakit kerana aku..Aku berharap,agar Hakim mmpu berjaya capai cita-citanya..Auni pun pelajar tahfiz juga.. mesti seronok dia mampu memerhatikan hakim tiap2 hari (^_^)"
TERIMA KASIH YA ALLAH..kau berikan aku peluang yang berharga walaupun sekejap..

SELEPAS ni,aku sendiri,mengurus hal ku sendiri dengan teman ku VIOLIN...
tak lama lagi aku menuntut di KMNS,aku harap ,aku akan sibuk di sana nanti agar aku dpat lupakan ap yang berlaku hari ini.. Memang suratan bahawa aku sukar untuk mencari kebhagiaan ku sendiri,,
Ya Allah rapatkanlan hubunganMu denganku..

Wednesday, 27 March 2013

Keputusan SPM dan ganjarannya...


With my family
Assalamualaikum...Alhamdulillah..
tarikh keramat pada 21 mac yang lalu telah pun menjelaskan kesemuanya tentang usaha ku selama ni...
Keputusan SPM diumumkan... berdebar-debar hati bagaikan ingin gugur ke tanah...
Aku berfikir kemungkinan aku akan gagal dalam bberapa subjek yang agak kritikal...
tapi ALHAMDULILLAH syukur padamu Ya Allah... Walaupun aku tak mampu beri straight A's tp itulah yang hanya aku mampu lakukan..
pelbagai kenangan yang xdapat aku lupakan semasa bergelar sebgai PELAJAR SPM 2012...

Selepas mendapat result,aku hanya ingin mendapat kucupan syukur dri ibu dan ayah.... 
esoknya kami sekeluarga terus bercuti ke Pulau Tioman.. Ibu dan ayah amat memahami aku yang sangt cintakan laut.. di sana aku merasakan ketenangan yang amat sangat..melihat khidupan laut yang indah..
semoga aku diberi pluang skali lagi untuk ke sana lagi...


Suasana di Kampung Paya,Pulau Tioman
Ikan oh ikan

Ferry Park di Kampung Tekek Pulau Tioman

Bersama cousin2 di Taman Laut

Get ready for Scuba

Indahnya laut Tioman...

Hasil pancing...ikan di tioman cantik2..

Di Pinggir pantai

Mandi bersama ikan-ikan di taman laut

Berjoging di pagi hari sambil menunggu matahari terbit

Thursday, 21 March 2013

WAHAI HATI,CUBALAH BERTENANG..

Wahai Hati.....
Usahlah kau takut sayang... Dirimu telah pun mencuba sehabis baik...
Jika dirimu gagal terimalah dengan hati yang REDHA...
Jika dirimu berjaya ,terimalah dengan lafaz Alhamdulillah...
Ingatlah,semua manusia sebenarnya PANDAI, cuma kepandaian seseorang itu tidak sama "level"nya..

Wahai hati...
Janganlah terlalu cuak akan urusan dunia sebegini...
Kita menuntut ilmu kerana Allah..
Jadi usahlah bimbang..
Mungkin kegagalan itu mengajar untuk lebih berusaha pada masa hadapan..
 Senyumlah wahai hati......

TAWAKAL lah pada Allah..
KUATKANLAH hatimu....
TEGUHKANLAH imanmu...



Saturday, 16 March 2013

MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG & PIBG SMK KEMPAS 2013

Alhamdulillah...
Majlis berjalan dengan lancar...
Bersama Puan Rogayah
uuhhuhuhu~~~~~~~~~~ SERONOK sangat dapat jumpa cikgu-cikgu semula...
terutamanya paling tersentuh dengan perlakuan Puan Rogayah..
Selepas aku turun je daripada stage,die terus hulur tangan bersalaman dengan aku then terus tarik tangan aku untuk keluar dewan semata-mata nak ambil gambar dengan aku..YA ALLAH..terharunya aku...
Tahniah kepada semua yang berjaya mendapat anugerah daripada pihak sekolah..
Dinesh mendapat anugerah sebagai Ketua Pengawas.

Adibah mendapat anugerah sebagai Ketua Pengawas Pusat Sumber.
Faimi mendapat anugerah Pelajar terbaik Kelab
Annuar mendapat anugerah Pelajar Terbaik Sukan.
Aku sendiri pula mendapat anugerah Pelajar Terbaik Unit Uniform..
(Tak sangka dapat trofi besar..!!!!) hahhaahahhaha

Dengan adik-adik dari Silat Seligi Tunggal,my best friend  and anak buah pasukan Kadet Polis




Bekas Penolong dan Bekas Ketua Pengawas 2012
bersama Puan Rogayah
.

My best friend with her mother

Qing Yi , Yaya , Puan Rogayah , Adibah , Aina


With pesilat (Rabiah) dan Komanden KPW (Afiqah)

Friday, 15 March 2013

IMPIAN KU . . . . . .

Banyak betul impian aku nak kejar......
Aku mengharapkan lepas aku ambil result SPM nih,aku layak ke Matrikulasi... nak ke asasi tu aku tak yakin,maklumlah standard kepandaian aku ni x lah se level pelajar cemerlang..!!! aku cuma sederhana je..jadi aku dh target nak blajar shbis baik msa di MATRIKULASI tu nnti,,,

Selepas tu aku mungkin nak kejar untuk ambil tempat dalam bidang perubatan..Aku nak jadi seorang doktor...Tapi bukanlah aku nak famous,aku tahu jadi doktor ni x lah mudah...tpi aku nak jadi doktor untuk aku beri pluang pada dri sndri untuk mnjlankan fardhu Kifayah di bumi Allah ni..aku teringin nak berkhidmat dengan masyarakat!! aku harap aku mampu menjadi doktor...
Teringin nak sambung belajar ke Mesir...tak kisahlah di Universiti apa pun..yang penting dalam bidang perubatan..tengok akak-akak yang smbung belajar kt sana smuanya happy,bersemangat,taat pada agama..Indahnya ISLAM klau dpraktikkan dalam kehidupan sebagai seorang penuntut... :)
nak pakai uniform putih tu..!!! 

Aku harap lepas aku kerja nanti,aku nak beli kreta honda..!! gambar bawah tu kreta favourite,,,hahaha... aku harap sngat bila aku dh kerja,aku dpat jaga parents aku...Selama ni smua orang anggap negatif pd diri aku,,aku rsa dgn mnuntut ilmu bersungguh-sungguh je yang dapat buka mata hati diorg yang aku ni xlah sperti ap yng diorg kata kan,,,huhuhuhuhu!! (sangat bersemngat ye ayat aku nih) 
dan yang lagi penting,dapat bakal suami yang taat pada agama..kalau boleh nak  extra package.. nak yang tggi .bdan sasa macam imran ajmain..!!! yyyeeeehhhaaaa,,,dia lah lelaki idaman aku...tp x laa menghaarapkan imran tu jadi future husband bcause aku ni kuat cmburu..kalau dh jadi husband tp dia bnyak ambil gmbar dengan pminat2 terutamanya wanita,balik siaplah dia makan sidekick aku ni hah!!! hikhihkik..sedikit perkongsian..

DAPAT PANGGILAN . . . .

Assalamualaikum ...
 hohohhohoo~~~ Nak tahu tak?? pagi tadi yaya dapat panggilan daripada pihak sekolah....

"Assalamualaikum,boleh saya bercakap dengan Nurul Hidayah?"
   "Waalaikumsalam..ye saya sendiri.."
"Tahniah Hidayah,awak dijemput untuk ke majlis Anugerah Cemerlang Sabtu ni 16/3/2013"
   " errr ???"
"Awak mendapat anugerah Pelajar Terbaik Kokurikulum"
   "In shaa allah saya datang ye.."
"terima kasih ye...bye"
    "Bye"

Tiba2 hati ni nak melompat tinggi-tinggi!!!! ALHAMDULILLAH Ya Allah,kau kurniakan aku kejayaan...!!
Akhirnya selama 5 tahun aku bergiat aktif dalam pelbagai aktiviti sekolah,akhirnya aku di iktiraf juga... Tak sia-sia aku berhempas pulas mengejar nama dalam bidang kokurikulum dan mengejar kejayaan dalam kurikulum pada waktu yang sama...yahoo~~ Happy sangat2.. Ni yang buat aku semngat nak sambung belajar lepas nih..
Aku ingat kata-kata Cikgu Salam "Yaya kena selalu kuat ..Tak kisahlah orang nak cakap apa pasal diri kita,yang penting kita dah usaha dan kerja keras kita guna tenaga sendiri..Jadi,jangan pikir cakap orang... sentiasa SEMANGAT..!!"

Yes..!! Yes..!! and Yes..!


Jazakallahukhairankatsiran kepada ssiapa yang banyak tolong yaya.. kepada ssiapa yang nak jtuhkan yaya dulu tu pun yaya nak ucap trima kasih sebab orang macam anda lah buat saya semakin KUAT..!!

Sabtu ni kawan baik kita pun dapat anugerah jugak.. ANUGERAH KHIDMAT BAKTI SEBAGAI PENGERUSI PUSAT SUMBER.. tengok je dia kecik tapi pengerusi tau..!!

Thursday, 14 March 2013

DEBARAN SEMAKIN TERASA

Assalamualaikum...
huh!! lagi 6 hari saja lagi SPM nak diumumkan???!!!
BERDEBAR ?? TAKUT ?? CUAK ?? semua ada.....
semoga dapat straight A's ye kawan2..!! tawakal..!!!

tunggu  dan tungguu.......

Wednesday, 6 March 2013

Ayah Imran Ajmain Meninggal Dunia

IMRAN AJMAIN

Assalamualaikum semua...

Innalillahi wainnailaihi raji'un....
Salam Takziah buat abang Imran yang merupakan penyanyi yang berasal dari negara Singapura.. Beliau yang terkenal dengan lagu "Dikalung Kasihan" telah kehilangan ayahanda tersayang Allahyarham Ahmad Husaini Ajmain  yang telah pulang ke Rahmatullah pada 5 Mac 2012..



Melalui fan page facebook beliau (Imran Ajmain) ,Admin telah menyampaikan berita sedih ini....
**[ Imran's Online Manager: Mohon sedekahkan Al-Fatihah untuk ayah Imran Ajmain, Allahyarham Ahmad Husaini Ajmain yang telah pulang kerahmatullah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah.]

**[Imran's Online Manager: Jenazah arwah bapa @ImranAjmain akan dibawa ke Masjid En-Naeem pada jam 10pagi. Yg ingin menziarah bolehlah ke rumahnya atau di masjid.]

Kami peminat2 setia dan juga dari "imtiaz" mengucapkan Takziah di atas pemergian arwah.....




Thursday, 21 February 2013

KEMBALI MELAUNGKAN SUARA MERDU DI DATARAN SMK KEMPAS

Assalamualaikum..

Hah!! hari ni ada story baru.. wiieeyyy!! wwiieeyyy!!! Alhamdulillah!! akhirnya ideaku membuahkan hasil..Aku mendapatkan ide selama 40hari 40malam.. hohoo..lama tak??
hahaha.. xde laa..dalam waktu semalaman aku mencuba mencari step-step formasi yang kreatif untuk pasukan kadet polis...I LOVE YOU ALL okay..Sebab tu laa aku datang membantu pasukan kita nih...

Walaupun ada budak baru yang lambat PICKUP,at least aku tak putus asa nak ajar diorg lagi..aku akan ajar diorg sampai diorang boleh.. Budak-budak lama jangan ckap laa.. jalan macam 150km/h.. Pernah sampai aku dah hampir lemas tak cukup nafas bagi arahan,,,hahaha! laju sangat..nak aja aku senyap,tapi takut diorg langgar kereta orang plak!! hahaaha~~

So aku cuma harap~~ Kadet Polis wanita boleh tingkatkan prestasi!!

Jangan risau,aku ada untuk korang!!
Jangan berpuak-puak~~ itulah nasihat yang selalu aku pesan..hooohooo

Sunday, 17 February 2013

Ceritaku di Tahun Baru Cina

Assalamualaikum
Alhamdulillah,bersyukur kepada Allah kerana memberi kita peluang untuk bernafas menghirup nikmat udara yang tidak terkira nilainya..



Pada perayaan tahun baru cina yang lalu,Alhamdulillah,Nurul berkersempatan juga untuk menjenguk nenek di kampung..Maklumlah,kesibukan ayah dan ibu menyebabkan kami jarang pulang ke kampung halaman..Terasa kerinduan itu menerpa di dalam hati tatkala melihat nenek duduk di kerusi dapur..Ku peluk,ku cium nenek dengan hati yang sangat sayu..Tiba-tiba menerpa di fikiran ku,adakah aku mampu menjaga ibuku di saat dia sudah tidak mampu lagi untuk berjalan??
Allahurabbi,mudah-mudahan aku menjadi anak yang solehah buat ayah dan ibuku..Semoga Allah memberiku jalan dan peluang untuk mencurahkan bakti untuk orang tuaku..

Selepas bersiap-siap ingin balik semula ke JOHOR BAHRU,Nurul meminta ayah untuk membawa Nurul ke tepi laut pada waktu malam..Nurul bukannya apa,cuma mahu ayah dan ibu merasakan nikmatnya ciptaan tuhan dengan melihat laut terbentang luas di hadapan mata pada waktu malam..Nurul tahu yang ayah dan ibu mmg tiada masa langsung untuk menikmati itu semua..Betapa damainya hatiku pabila angin laut menerpa lembut ke muka ku..Ya Allah,sesungguhnya Engkau maha berkuasa menciptakan laut seindah itu..


Semoga ayah dan ibuku bahagia sentiasa..termasuk juga abangku..


Tuesday, 5 February 2013

Ku Perkenalkan Sepupuku

Assalamualaikum...
   Isnor atau nama famous dalam family
we call her "FARAH"
Agak dah lama jugak Nurul tak post ..It's OK la.. Nurul pun sibuk jugak kebelakangan nih.. Kali ni Nurul cuma nak post tentang sepupu Nurul yang tak akan putus hubungannya hingga hari akhirat.. Nur Zulikha dan Isnor Farhana.. Merekalah sepupu Nurul yang paling "TIP TOP" .. Zzaaaaassss..!! Antara kamibertiga tak tahula siapa yang akan berkahwin dulu.. Maklumlah kami dri dulu asyik bertiga je..hikhikhik (^_^)"

Ni jela yang nak share..bye.. Assalamualaikum :)
Zulika atau nama famous dalam family
we call her "IKA"